Jasper De Buyst kan Europese titel in omnium niet verlengen
Foto: Photo News

Jasper De Buyst is er niet in geslaagd om zaterdag zijn Europese titel te verlengen in het omnium voor beloften op de piste in het Portugese Anadia. Hij strandde op een vierde plaats. Het goud ging naar de Duitser Lucas Liss. De Rus Viktor Manakov greep zilver en de Zwitser Gael Suter won brons.

Ondanks een ultieme aanval in de slotfase van de puntenrace moest Jasper De Buyst vrede nemen met de vierde stek. De Buyst liep eind mei een polsblessure op die hem een maand langs de kant zette. Pas sinds eind juni rijdt hij opnieuw wedstrijden. ‘Jasper was goed, maar nog niet super’, zegt bondscoach Peter Pieters. ‘Je merkte duidelijk dat hij nog wat tekortkwam tegen de favorieten. Dat is niet onbegrijpelijk na zijn blessure. Bovendien is het reglement in het omnium ook gewijzigd en daar moet hij nog wat aan wennen. We werken nu verder met het oog op het WK. Ik ben niet ontgoocheld, want er werd hier op een hoog niveau gekoerst en de jongens die op het podium staan waren echt wel de sterksten.’

Eerder al won De Buyst donderdag brons in de puntenrace op dit EK. Zondag komt hij nog aan de bak tijdens de ploegkoers met Otto Vergaerde.