Michael Bultheel plaatst zich voor EK in Zürich
Michael Bultheel Foto: BELGA

Michael Bultheel heeft zich zondag op het BK atletiek in Brussel geplaatst voor het EK atletiek, dat van 12 tot 17 augustus in het Zwitserse Zürich plaatsvindt.

Bultheel won op het Belgisch kampioenschap de finale op de 400 meter horden in een knappe 49.13, waarmee hij ruim onder de EK-limiet van 50.13 bleef. Ook Stef Vanhaeren, de nummer twee van zondag, dook met 49.83 onder de EK-limiet, maar hij dwong zijn ticket eerder deze maand al af op de Brussels Grand Prix.

Bultheel: ’Ik lijk wel een verroeste diesel’ “Ik ben net op tijd in vorm. Hou ouder ik word, hoe trager mijn seizoen op gang komt. Ik begin wel op een verroeste diesel te lijken’, aldus Bultheel. ‘Ik heb vandaag mijn wedstrijd goed ingedeeld en ben rustiger begonnen. Daarom had ik het enkel de laatste 100 meter wat moeilijker. Op het EK in Zürich wil ik graag de finale halen, maar het niveau is de laatste jaren erg gestegen. Makkelijk wordt het dus zeker niet.’

Stef Vanhaeren werd zondag tweede en zette een nieuw persoonlijk record neer. Hij had zijn ticket voor het EK al even op zak. ‘Op het einde van de race wilde ik Michael (Bultheel, red.) nog te pakken krijgen, maar dat lukte niet’, zei Vanhaeren achteraf. ‘Dit is voor mij een goede generale repetitie voor het EK, waar ik toch wel minstens de halve finales hoop te bereiken. Ik ben ook heel blij dat Michael zijn limiet liep. Hij verdient dit.’

Op de 400m horden bij de vrouwen maakte ook Axelle Dauwens een bijzonder goede beurt. Ze liep in haar BK-finale een knappe 55.81, goed voor een nieuw persoonlijk record en de Belgische titel op die afstand. Dauwens plaatste zich vorige week al in het Engelse Loughborough voor het EK. Toen bleef ze met 56.65 ruim onder de limiet van 57.00.