Kris Peeters bezoekt beurs op eigen houtje
Kris Peeters op landbouwbeurs in Libramont Foto: BELGA

Kris Peeters heeft zondag een bezoek gebracht aan de landbouwbeurs in Libramont. De huidige federale coformateur bezocht de beurs in de provincie Luxemburg op eigen initiatief. ’Als vriend van de beurs’, zo zei de voormalige Vlaamse minister-president, die jarenlang bevoegd was voor landbouw.

Het was de al de tiende keer dat Peeters zijn opwachting maakte in Libramont. Vorig jaar was hij er nog in het gezelschap van CDH-voorzitter Benoît Lutgen. Zondag bezocht Peeters de verschillende standen in het gezelschap van beursdirecteur Benoît Coppée.

De coformateur ging tijdens het bezoek niet in op politieke vragen. Hij benadrukte er ten persoonlijke titel aanwezig te zijn, als vriend van de beurs, waarvan hij het belang voor Wallonië en Vlaanderen onderstreepte.

Overigens liet Peeters nog weten dat de Bastenaakse haan die hij vorig jaar kreeg van Lutgen, ‘nog steeds leeft’ bij hem thuis. Lutgen is burgemeester van Bastenaken (Bastogne). De landbouwbeurs ging vrijdag van start en duurt nog tot en met maandag.

Twitter

Op Twitter heeft Kris Peeters zich al beter aangepast aan zijn nieuwe status als ex-minister-president. Vroeger heette hij daar @MP_Peeters. Nu gewoon @peeters_kris1. Of die 1 voor premier staat, lijkt nogal vergezocht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig