Ilse Heylen bekroont comeback met goud
(archiefbeeld) Foto: BELGA

Judoka Ilse Heylen heeft op haar eerste wedstrijd na zes maanden revalidatie wegens een schouderoperatie meteen goud gepakt. In de finale van de Wereldbekermanche in de Chileense hoofdstad Santiago versloeg ze zaterdag de Amerikaanse Angelica Delgado (IJF 27) met ippon.

Ondanks het feit dat ze in maart 37 geworden is, lijkt er dus nog geen sleet te komen op het prestatievermogen van Ilse Heylen. Met haar status van nummer 10 van de wereld was ze vrijgeloot in de eerste ronde van de World Cup van Santiago.

‘Mijn eerste kamp tegen de Argentijnse Abi Betsabe Cardozo Madaf liep echter voor geen meter’, begon Ilse Heylen haar verhaal. ‘Ik had schrik en kon geen enkele goede aanval opzetten. Ik leek alle judo vergeten te zijn. Toen de Argentijnse struikelde, kreeg ik een yuko en kon ik zo de kamp winnen. Het tweede gevecht tegen de Luxemburgse Marie Müller, vijfde op de Spelen van Londen, was lange tijd gelijkopgaand, maar toen kon ik met ippon het duel afmaken. En toen heb ik de klik gemaakt. Ik wilde de finale absoluut winnen en zette al de twijfels en angst van mij af. De Amerikaanse Delgado kwam nooit in de wedstrijd en ik won opnieuw met ippon. Bijzonder leuk om met twee ippons tegen sterke concurrenten goud te pakken in de wedstrijd van de vijfde comeback uit mijn judocarrière.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig