JUPILER PRO LEAGUE. Moeizame overwinningen voor Grote Drie, Genk blijft op de sukkel
Killian Overmeire kan niet geloven dat zijn Lokeren zich laat verrassen door promovendus Westerlo Foto: Photo News

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League was meteen goed voor enkele verrassingen: promovendus Westerlo klopte subtopper Lokeren in Het Kuipje en een fel verjongd Lierse was merkelijk beter dan het versterkte KV Oostende. Club Brugge, Anderlecht en Standard vestigden moeizame overwinningen, terwijl Genk tegen KV Mechelen voortging op het trieste elan van afgelopen seizoen. Elke dag kunt u de beelden terugvinden op Sportwereld.be om 23u.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vanhaezebrouck ziet sterker Cercle

Cercle Brugge dwong tegen AA Gent al vroeg kansen af, terwijl de Buffalo’s zeker voor rust vér onder de verwachtingen bleven. Na rust kende de ploeg van Hein Vanhaezebrouck even een korte opleving, maar langer dan 10 minuten duurde de Gentse dominantie niet. Sterker: naar het einde van de wedstrijd verdiende groen-zwart een doelpunt, maar dat bleef uit. Daardoor moeten beide ploegen vrede nemen met één punt na een doelpuntenloos gelijkspel. Voor Cercle beter dan verwacht maar minder dan verdiend, voor Gent minder dan verwacht maar meer dan ze verdienden.

Westerlo verrast Lokeren in Het Kuipje

Westerlo fleurde zijn terugkeer in de eerste klasse op met een krappe 1-0 zege tegen bekerwinnaar Lokeren. Annys schoof in de 13de minuut de enige treffer van de partij tegen de netten. Lokeren kwam 10 minuten voor tijd langszij via Ansah, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de inleidende voorzet over de achterlijn was gegaan.

Lierse swingt voorbij KV Oostende

Lierse begon de competitie uitstekend. De Kempenaars wonnen met 2-0 van Oostende op de openingsspeeldag, Alhassane Keita was de held van de avond met twee doelpunten.

Club Brugge neemt na rust afstand van Waasland-Beveren

Eerder op de avond liet Club Brugge geen vroege steek vallen op het veld van Waasland-Beveren. Blauw-zwart won met 0-2, al maakten de Bruggelingen pas na rust het verschil. In de eerste helft lagen de Waaslanders zelfs boven tegen een ongeïnspireerd Club, maar na rust bezorgden de geplaagde Nicolas Castillo en Oscar Duarte de bezoekers toch de volle buit.

Standard-jonkies geven signaal aan concurrentie: Charleroi opgerold

Gisteren opende Standard al het Belgische voetbalseizoen met verve: de Rouches rolden in de openingswedstrijd Charleroi op met 3-0. Geoffrey Mujangi-Bia bezorgde de Luikenaars al na 20 minuten een geruststellende 2-0 voorsprong, Mehdi Carcela zette na rust de eindstand op het scorebord.

KV Mechelen dient zwak Genk meteen nederlaag toe

KV Mechelen heeft Racing Genk opnieuw in het sukkelstraatje geduwd. Khaleem Hyland had Genk nochtans na 7 minuten op voorsprong getrapt, maar net zoals vorig seizoen gingen de kopjes van de Genkenaars snel na naar beneden bij een tegentreffer. Die kwam er van de voet van Sofiane Hanni, een nieuwkomer. Daarna ging KVM snel op en over Genk, het won met 3-1. Bij Racing Genk ontbrak Jelle Vossen met een ‘lichte blessure’. De aanvaller heeft waarschijnlijk last van transferkoorts.

Mitrovic en Suarez slepen Anderlecht voorbij Moeskroen

Na 75 minuten billenknijpen is Anderlecht er toch in geslaagd Moeskroen met 3-1 eronder te houden. Het ontsnapte in de tweede helft enkele keren aan een achterstand, maar invaller Matias Suarez forceerde de ommekeer voor paars-wit.

Twee keer Sylla helpt Zulte Waregem voorbij KV Kortrijk

Twee minuten pure klasse van Idrissa Sylla zorgden voor een 2-0 thuisoverwinning voor Zulte Waregem in het burentreffen met KV Kortrijk. De Kerels van Yves Vanderhaeghe drongen na die dubbele optater nog wel aan, maar Essevee kwam op de counter nog het dichtste bij een doelpunt.