Modehuizen laten tickets voor catwalkshow veilen
Prada wintercollectie 2014 Foto: AP

Altijd al willen weten hoe het voelt om Anna Wintour te zijn? Wie diep in de buidel tast, kan volgend jaar zelf op de eerste rij zitten bij enkele catwalkshows tijdens de modeweken in Milaan en Parijs.

Wie geen modejournalist, blogger of bekend actrice, zangeres of model is, maakt weinig kans om ooit op de eerste rij van een catwalkshow te belanden, laat staan bij een van de grotere modehuizen. Wie daar echter zijn spaargeld voor over heeft, kan die droom nu wél waarmaken, dankzij een veiling voor het Amerikaanse kunstenplatform Watermill Center.

De Italiaanse modehuizen Fendi en Prada stellen enkele felbegeerde front row seats bij hun catwalkshow in februari 2015 ter beschikking voor de veiling. Het bieden begint bij 25.000 dollar (omgerekend 18.500 euro). Wie meteen 95.000 dollar (of 70.500 euro) op tafel legt, is meteen zeker dat hij of zij de nieuwe collecties als eerste van dichtbij zal zien.

Inbegrepen in dat pakket: u zit op de eerste rij bij Prada én Fendi, mag bij Fendi ook even achter de schermen kijken, en u bent ook zeker van twee zitplaatsen bij de voorstelling van de wintercollectie 2015 van Giorgio Armani. Bent u ook tevreden met één show? Ook Miu Miu - dat zijn collecties steeds in Parijs presenteert - neemt deel, en daar haalt u voor 25.000 dollar meteen uw exclusieve tickets binnen.

Online bieden kan nog tot 26 juli. De opbrengst van de veiling gebruikt het Watermill Center om jonge, opkomende kunstenaars in verschillende disciplines te ondersteunen. Naast de tickets voor de modeshows worden ook diverse kunstwerken en foto’s geveild, waaronder ook een videoportret van Lady Gaga dat werd gemaakt door Robert Wilson, de oprichter van het platform.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in