Netflix vanaf september beschikbaar in België
Foto: REUTERS

Netflix gaat in september van start in België. Tot nu toe wisten we dat het 'in het najaar' zou beginnen. De videodienst gaat dan ook van start in vijf andere Europese landen. Het bedrijf heeft nu 50 miljoen abonnees.

'In september gaan we van start in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg', zo staat te lezen in de driemaandelijkse brief van Netflix aan zijn aandeelhouders. In mei van dit jaar kondigde Netflix de komst in het najaar al aan, maar het was nog gissen naar de exacte timing.  

Dé hamvraag blijft welke series Netflix zal aanbieden, en hoe Belgacom en Telenet zullen reageren.

De Amerikaanse streamingdienst werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo’n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen. Veruit het grootste aantal Netflix-abonnees woont in thuisland VS (36 miljoen). Maar het aantal abonnees buiten de VS groeide naar 13,8 miljoen.

In Europa is Netflix sinds 2012 actief in Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden en sinds 2013 ook in Nederland. 

De omzet van de streamingdienst bedroeg het tweede kwartaal 1,34 miljard dollar. Dat was iets hoger dan analisten hadden verwacht. De winst kwam uit op 71 miljoen dollar, terwijl die in het eerste kwartaal nog 29 miljoen dollar was.

Netflix produceert ook eigen series, waaronder 'House of Cards' en 'Orange Is the New Black'. Die tweede is in alle markten de best bekeken Netflix-serie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig