De Wever blijft optimistisch over regeringsvormingen
N-VA-voorzitter Bart De Wever. Foto: BELGA

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft optimistisch over de relatief snelle vorming van een Vlaamse en federale regering. Dat zei hij in een interview met de Antwerpse televisiezender ATV. De Wever zei ook te hopen dat hij burgemeester van Antwerpen blijft.

'Het zou goed zijn als we een Vlaamse regering kunnen hebben zeer binnenkort, en moest ook de Belgische formatie eindelijk van start kunnen gaan. Ik denk dat het deze zomer moet gebeuren om een lange politieke crisis te vermijden. Dat hebben we al eens gekend in 2010 en dat wil niemand opnieuw'.

De Wever zegt optimistisch te zijn. 'Misschien atypisch voor mij. Ik denk dat de sterren en kometen gunstig staan en dat het moet gaan gebeuren'.

Op de vraag of hij voor de laatste keer een nationale feestdag meemaakte als burgemeester zei De Wever: 'Dat mag ik hopen van niet, nee'.

Ook ontslagnemend minister-president Kris Peeters (CD&V) had eerder op de dag gezegd dat hij binnenkort een Vlaamse regering verwacht. ‘Er is de voorbije dagen in grote discretie hard gewerkt, en in een zeer korte periode kan vooruitgang worden geboekt’, zei Peeters voor de start van het Te Deum aan VRT. ‘De laatste loodjes kunnen zeer zwaar wegen.’