Steven Gerrard stopt als Engels international
Foto: BELGAIMAGE

Steven Gerrard heeft zijn internationaal pensioen aangekondigd. De 34-jarige middenvelder van Liverpool stopt bij Engelse nationale ploeg. Tijdens het WK in Brazilië was hij nog kapitein maar Engeland overleefde de Groepsfase niet.

‘Ik heb van elke minuut in het Engelse shirt genoten. Spijtig genoeg zal ik het nooit meer dragen. Ik wil mijn goede relatie met de FA (Engelse voetbalbond, red) blijven onderhouden en ik zal hen helpen waar ik kan’, aldus Gerrard. ‘Ik wil iedereen bedanken die deel heeft uitgemaakt van mijn internationale carrière, maar vooral Roy Hodgson (Engelse bondscoach, red). Hij maakte me immers kapitein en daarmee zag ik een jongensdroom in vervulling gaan. Ook de supporters waren fantastisch. Zeker in Brazilië, toen ze ons ondanks de slechte resultaten bleven steunen.’

Gerrard wil zich nu enkel nog op zijn club concentreren. ‘Dankzij deze beslissing ben ik er zeker van dat ik bij Liverpool op een hoog niveau kan blijven spelen. Ook het feit dat we dit seizoen opnieuw meedoen in de Champions League, speelde mee in mijn beslissing.’

'Stevie G' liep met Engeland op het WK in Brazilië tegen een enorme teleurstelling aan. Ondanks de - vooral in eigen land - hooggespannen verwachtingen konden 'The Three Lions' zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Hodgson had Gerrard gevraagd om ook na het WK beschikbaar te blijven voor de nationale ploeg, maar uiteindelijk besliste de middenvelder toch om afscheid te nemen.

Gerrards teller bij de Engelse nationale ploeg stopt op 114 caps, 38 keer verscheen hij als aanvoerder aan de aftrap. Hij speelde op drie WK's (2006, 2010 en 2014) en drie EK's (2000, 2004 en 2012) en maakte in totaal 21 doelpunten.