Jongeren schieten met luchtdrukpistool op Lijnbus
Foto: BELGA

Op de Bredabaan in Brasschaat is een bus van vervoersmaatschappij De Lijn maandagmiddag omstreeks 12.45 uur door drie jonge broers beschoten met een luchtdrukpistool. Een kogeltje ging door de ruit, maar niemand raakte gewond. De politie kon de jongeren vatten en ze worden momenteel verhoord.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie in Brasschaat een melding van een schietpartij op de Bredabaan, ter hoogte van de Rerum-Novarumlaan. Bus 640 van Wuustwezel naar Antwerpen werd geraakt door een projectiel.

‘Het bleek uiteindelijk om drie jongeren te gaan van 12, 16 en 18 jaar die aan de aandacht van de ouders ontsnapt waren en met een luchtdrukpistool op de bus hebben geschoten. Een stalen kogeltje doorboorde een ruit net voor het scharnierpunt van de gelede bus’, zegt commissaris Daniël Van Gheluwe. ‘Er is niemand gewond geraakt, maar de passagiers - zo’n 20 personen op de bus - zijn wel geschrokken. De twee mensen het dichtst bij de ruit hebben een getuigenis afgelegd’.

Omdat er in de melding sprake was van vuurwapens, werd de federale gerechtelijke politie van Antwerpen erbij gehaald. Zij hebben de drie broers uit een gebouw gehaald.

De Bredabaan werd door het incident van 13.00 uur tot 14.55 uur afgesloten voor het verkeer, met een plaatselijke omleiding tot gevolg. De drie broers worden verhoord. Het gezin wacht mogelijk een schadeclaim van De Lijn voor de schade en de vertraging. Ook het Antwerps parket onderzoekt de zaak.