Newcastle eert verongelukte supporters die op weg waren naar hun team
Foto: Nigel Roddis

De Engelse voetbalclub Newcastle United, momenteel op rondreis in Nieuw-Zeeland, zal in de komende voorbereidingswedstrijden hulde betonen aan de supporters John Alder en Liam Sweeney. Zij kwamen donderdag om bij de vliegtuigramp in Oost-Oekraïne. Dat maakte de club maandag op zijn website bekend.

Alder en Sweeney waren met vlucht MH17 op weg naar het zuidelijk halfrond, om er voor de ‘Magpies’ te supporteren.

De spelers van Newcastle United zullen dinsdag in hun wedstrijd tegen Sydney FC een rouwband dragen. Ook zullen ze een minuut stilte houden.

‘Het is belangrijk dat we hier op de juiste manier voor de dag komen, zowel op als naast het veld, zeker na het verlies van John en Liam’, verklaarde trainer Alan Pardew. ‘We gaan voor enkele goede resultaten, dat is wat ook zij gewild zouden hebben. Ter nagedachtenis aan hen willen we dat deze tournee een succes wordt. Het tragisch verlies heeft de spelersgroep pijn gedaan.’

‘Niemand zou hier zijn zonder de fans. Het feit dat deze twee mannen zulke inspanningen deden om tot hier te komen, maakt duidelijk hoe belangrijk supporters voor ons zijn. Dit seizoen willen we hun families iets geven om hen te gedenken, we willen een succesvol seizoen afwerken’, besloot Pardew.

# Belga context ## Related picture(s) [Crash passagiersvliegtuig - FBL-ENG-PR-NEW...]

## Related link(s) [Crash passagiersvliegtuig - Link naar beri...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)