Ook na vliegtuigcrash gaan gevechten door
Foto: AFP

Ook na de crash van het toestel van Malaysia Airlines leveren regeringstroepen en separatisten in het oosten van Oekraïne hevige gevechten. In Donetsk hangt na zware beschietingen zwarte rook boven het station, zo melden plaatselijke media.

In het naburige Loehansk zijn bij gevechten tussen beide kampen minstens twee burgers omgekomen. Er zijn ook 26 huizen beschadigd door granaten, aldus de lokale autoriteiten.

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft zijn troepen wel bevolen om hun militaire operaties te onderbreken in de buurt van de plaats waar het vliegtuig van Malaysia Airlines donderdag is neergestort, zo meldt het persagentschap Interfax-Ukraine.

‘Ik heb het bevel gegeven: in een straal van 40 kilometer rond de plaats van de tragedie moeten de Oekraïense militairen hun operaties onderbreken en mogen ze het vuur niet meer openen’, aldus Porosjenko tijdens een bezoek aan de Maleisische ambassadeur in Kiev.

De president sprak zich ook uit voor de deelname van Russische experts aan het onderzoek naar de crash. Hij wil daarmee ‘maximale transparantie’ bereiken.