Bijna 1 op 10 blaast positief bij controle na Tomorrowland
Foto: Photo News

Tijdens een WODCA-actie op de A12 na afloop van dancefestival Tomorrowland bleek 9,4 procent van de gecontroleerde bestuurders te veel te hebben gedronken. Eén persoon testte positief op andere drugs op basis van de speekseltest. Twee pv’s werden opgesteld omdat er te veel personen in het voertuig zaten. Dat meldt de Politiezone Rupel op haar Facebookpagina.

Tijdens de actie van de federale wegpolitie van Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, samen met de dienst gespecialiseerde interventie en het Agentschap Wegen en Verkeer werden 159 bestuurders aan een ademtest onderwerpen. Vijftien van hen hadden te veel op. Eén rijbewijs werd onmiddelijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Op basis van uiterlijke kenmerken werden twaalf bestuurders aan een speekseltest onderworpen voor controle op rijden onder invloed van illegale drugs. Eén persoon testte positief, waarop zijn rijbewijs werd ingetrokken. De persoon werd betrapt toen hij op de snelweg wilde keren.

Twee voertuigen werden tegengehouden omdat er te veel personen in het voertuig zaten. In één geval ging het om negen personen.

Eén voertuig was niet verzekerd en werd in beslag genomen. Er werd ook een pechstrookrijder onderschept.