Nederlandse Lotto nieuwe hoofdsponsor van Team Belkin
Foto: Photo News

De Nederlandse Lotto wordt de nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Belkin en schaatsploeg Team BrandLoyalty. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf maandag op zijn website.

Medio juni werd bekendgemaakt dat Belkin eind dit jaar stopt als sponsor van de gelijknamige Nederlandse wielerploeg. De Amerikaanse producent van computerhardware en randapparatuur stapte in juni 2013 in het wielrennen. Het bedrijf, dat toen een engagement van 2,5 jaar aankondigde, werd sponsor van de ploeg die na het verdwijnen van Rabobank (door de dopingproblematiek) als Blanco verderging.

Het team, waarvoor de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants aantreden, zou met Lotto nu verzekerd zijn van een nieuwe hoofdsponsor. Volgens De Telegraaf ligt er een intentieverklaring klaar om getekend te worden. De ploegleiding van Belkin zal maandag tijdens de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk meer duidelijkheid geven.

Lotto kiest als nieuwe hoofdsponsor voor een gecombineerde wieler- en schaatsploeg, waar ook Team BrandLoyalty bij betrokken is. BrandLoyalty is de succesvolle formatie van de Nederlandse schaatscoach Jac Orie en de olympisch kampioenen Stefan Groothuis en Sven Kramer.