Festival ontruimd en jeugdbeweging geëvacueerd door noodweer
Een lezer stuurde ons deze foto vanuit Oostende. Foto: Eddy Decorte
Door een hevig onweer is het muziekfestival Woosha!, dat plaatsvindt op het strand van Oostende, zaterdagavond stilgelegd. Op advies van brandweer en politie werd het festivalterrein rond 22.45 uur ontruimd. Het regenweer veroorzaakte nog meer problemen. In Heuvelland werd een tentenkamp ontruimd.

Op het moment van de ontruiming waren naar schatting nog 5.000 festivalgangers aanwezig. De organisatie meldt op haar Facebookpagina dat de evacuatie vlot verlopen is. ‘Wegens overmacht hebben we op advies van Brandweer en Politie Oostende het terrein ontruimd. Alles is vlot verlopen’, meldt de organisatie.

Door het vroegtijdige einde van het festival vallen de optredens van School is Cool en The Subs weg.

Hagelbuien en verzopen Gentse Feesten

Elders in West- en Oost-Vlaanderen zorgde het onweer voor wateroverlast. Zo kreeg Ieper een stevige hagelbui te verwerken en zag het de ene bliksemflits na de andere door de lucht knallen. Op de Gentse Feesten sloegen tienduizenden feestvierders op de vlucht voor de gietende regen.

Tomorrowland

Op Tomorrowland bleef het noodweer uit. Rond middernacht vielen er enkele druppels, maar de gevreesde buien bleven uit. In de verte was er bliksem te zien, maar die bleef op veilige afstand van het dance-festival.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in