Ontdek de meest gefotografeerde plekjes ter wereld
Foto: Sightsmap

Europa moet enkel New York nog laten voorgaan, maar het continent telt zonder twijfel de meest fotogenieke plekjes op aarde. Dat blijkt uit Sightsmap, een heatmap die de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld in kaart brengt.

Sightsmap is een toepassing van Google Maps en geeft met kleuren aan op welke locaties ter wereld mensen het vaakst een foto maken. De tool baseert zich hiervoor op gegevens van Panoramio, een website van Google waarop foto’s kunnen worden geüpload. Aan de hand van de geografische informatie van die beelden kunnen ze met een geotag worden vastgepind op de kaart. De gele kleur duidt aan welke plekjes het vaakst worden gefotografeerd.

Uit Sightsmap blijkt overduidelijk dat Europa de top 20 aanvoert en dus het meest fotogenieke continent is. New York is de meest gefotografeerde plek ter wereld, gevolgd door de Europese steden Rome, Barcelona, Parijs, Istanbul, Venetië, Monte Carlo en Firenze. Buenos Aires staat op de negende plaats en is de eerste Latijns-Amerikaanse stad in het lijstje. Boedapest vervolledigt de top tien.

De hoogstgenoteerde Belgische steden zijn Brussel (65) en Brugge (88).