Dj Jos in Landen haalt wereldpers
DJ Jos Foto: Rudi Van Beek

Het verhaal van de Landense burgemeester Gino Debroux (SP.A) die luide muziek speelt om rondtrekkende woonwagenbewoners te verjagen, heeft de internationale media gehaald. Van The Washington Post tot Le Monde.

Met een weinig bewonderenswaardig verhaal haalt het Vlaams-Brabants stadje Landen vandaag de wereldpers. Grote websites van de Amerikaanse The Washington Post en de Franse krant Le Monde, tot nieuwszender ABC News, pikten vandaag het Belgisch nieuws van de dag op. Met dj Jos en een enorme muziekinstallatie wilde de SP.A-burgemeester van Landen rondtrekkende woonwagenbewoners verjagen van het industrieterrein dat ze sinds zondagavond bezetten.

ABC News en The Washington Post brengen het nieuws via persbureau AP, dat het nieuws vandaag oppikte. In hun titel staat: ‘Say What!?’. Het toont aan dat België vandaag het dagelijkse ‘ongelooflijk maar waar’-verhaal levert.

Ook persagentschap Reuters viste het bericht op. De journalist van Reuters belde met Debroux zelf: ‘Dit is een manier om druk te zetten, het was moeilijk praten met de zigeunerkoning, zoals hij zichzelf noemde.’

Zowel AP als Reuters brengen de reactie van partijgenoot van Debroux en minister Freya Van den Bossche op Twitter: ‘Niet ok wat in Landen gebeurt.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in