Verschillende arbeiders onwel bij Nike in Laakdal
Foto: photo news

Bij sportkledingfabrikant Nike in Laakdal is vanmorgen het medisch interventieplan afgekondigd, nadat verschillende arbeiders onwel waren geworden. Ze klaagden over een prikkelend gevoel aan de ogen en een geïrriteerde ademhaling en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat werd vernomen bij de brandweer van Geel.

De aanvankelijke melding, die rond 4.15 uur bij de brandweer binnen liep, sprak over tien à dertig arbeiders met klachten. Uiteindelijk moesten tien mensen naar het ziekenhuis gebracht worden. 37 mensen gingen naar de huisarts voor preventieve controle.

Er werden metingen gedaan, maar het probleem situeerde zich blijkbaar niet bij Nike zelf.

‘Waarschijnlijk is er een chemisch lek geweest bij een fabriek uit de omgeving en is de giftige wolk afgedreven naar Nike in Laakdal. Welke fabriek is nog niet helemaal duidelijk. Tessenderlo Chemie heeft een lek gehad, maar daar zeggen ze dat het gelet op de windrichting niet de problemen bij Nike kan hebben veroorzaakt’, klinkt het bij de brandweer.

Tessenderlo Chemie ontkent met klem iets met het incident te maken te hebben. 'Wij hebben helemaal geen lek gehad en zijn dus zeker niet verantwoordelijk voor de giftige wolk', aldus de milieucoördinator van het bedrijf. 'De brandweer verwijst naar 'een ander bedrijf', het gaat mogelijk om een bedrijf dat vroeger deel uitmaakte van Tessenderlo Chemie.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in