IN DE KIJKER. De zilveren make-uplook bij Dior
Foto: Thibaut de Saint Chamas for Christian Dior Parfums

Een natuurlijke make-uplook die toch futuristisch oogt: dat is de beautylook die Peter Philips wilde creëren voor de haute-couturecollectie die Raf Simons ontwierp voor Dior. Het accent ligt net zoals de beautylook bij de cruisecollectie opnieuw op de ogen.

Raf Simons’ show was futuristisch, met een knipoog naar het verleden: die interactie tussen twee werelden werd ook doorgetrokken naar de make-up van de modellen. Ondertussen al de tweede opdracht voor Peter Philips, de Belg die eerder dit jaar benoemd werd tot creatief directeur van Dior make-up.

‘Het gezicht van deze collectie hoorde puur en natuurlijk te zijn, maar een expressief en artificieel element mocht niet ontbreken. Deze tegenstelling is een reproductie van het decor, waarbij orchideeën ontsproten uit een futuristische setting. Dat thema van dualiteit wilde ik verder doortrekken door zowel de kracht als fragiliteit van deze jonge vrouw te benadrukken.’

Credit: bovenste beeld Thomas Samson voor AFP, onderste drie Thibaut de Saint Chamas

 

Net zoals bij de beautylook voor de cruisecollectie die in mei werd voorgesteld, legde Philips opnieuw de nadruk op de ogen. Hij koos voor een zilveren eyeliner op het bovenste ooglid, gecombineerd met witte of gele oogschaduw (afhankelijk van de huidskleur) en witte eyeliner op het onderste ooglid. De wimpers werden niet aangezet met mascara om het zilver extra goed te laten uitkomen.

De rest van de make-up werd vrij neutraal gehouden, met enkel wat blush en vooral geen opvallende lippen of nagels. Ook kapper Guido Palau hoefde geen ingewikkelde opsteekkapsels in elkaar te knutselen: het lange haar van de modellen mocht los over hun schouders vallen.