Gents winkelstraten krijgen met COS nóg een nieuwkomer

Wie wel eens gaat winkelen in Gent, mag zijn gebruikelijke route dit najaar uitbreiden, want naast een H&M Home opent het Zweedse kledingbedrijf ook een vestiging van hun modelabel COS in de Arteveldestad.

Het Zweedse kledingbedrijf H&M heeft Gent eindelijk in het vizier gekregen: na de geplande opening van H&M Home, de interieurcollectie van de kledingketen, komt ook COS (kort voor Collection of Style, de minimalistische - en iets duurdere - evenknie van H&M) zich in de Arteveldestad vestigen.

Bij COS geen schreeuwerige kleuren of grote slogans in de winkelrekken, maar uitgepuurde lijnen en een eerder sober kleurenpalet-. Antwerpen kreeg in 2007 een eerste winkel, Brussel volgde in 2010. De COS-boetiek in Gent komt op de hoek van de Kortedagsteeg en de Vogelmarkt, en zal zowel de dames-, heren- en kinderkleding verkopen.

‘Sinds de opening van onze eerste vestiging in België in 2007 mochten we ons verheugen over de positieve feedback van onze klanten. Wij hopen dat dit zo zal blijven met de opening van onze vierde winkel in de creatieve en bruisende stad Gent’, aldus Marie Honda, algemeen verantwoordelijke van COS.

Maar COS en H&M Home zijn niet de enige nieuwkomers in de stad van Termont: de Ierse budgetketen Primark heeft een Gents filiaal op stapel staan en ook de Spaanse kledingketen Mango keert na enkele jaren afwezigheid terug naar Gent. De winkel in de Veldstraat (voor vrouwen, mannen én kinderen) zou in augustus de deuren openen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in