Pas droger vanaf het weekend
archiefbeeld. Foto: BELGA

Ook vandaag en morgen krijgen we nog veel regen en wind te verwerken en zelfs hagelbuien zijn niet uitgesloten. Vanaf het weekend wordt het warmer en droger.

De zon breekt donderdagmiddag af en toe door het wolkendek, maar vooral later ontstaan enkele pittige regen- of onweersbuien. Lokaal is er ook kans op hagel en windstoten. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. Aan zee staat aanvankelijk nog een vrij krachtige wind. De maxima bedragen 18 graden aan zee en 21 tot 27 graden elders.

Donderdagnacht kan er eerst nog een regen- of onweersbui ontstaan, later wordt het vrijwel droog. Lokaal kan mist ontstaan. De minima schommelen tussen 14 en 17 graden.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en vooral in de namiddag en avond ontstaan op meerdere plaatsen enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Er waait een zwakke noordoostenwind, aan zee een matige noordwestenwind. De maxima gaan van 19 tot 25 graden.

In het weekend wordt het warmer maar dreigen er nog enkele regen- of onweersbuien.

Tijdens de eerste helft van de volgende week blijft het op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 22 graden, maar loopt tegen midden volgende week op naar zowat 27 graden.