Neymar gaat naar kleine finale kijken
Foto: AFP

De Braziliaanse ster Neymar zal voor de wedstrijd om de derde plaats terugkeren naar het basiskamp van de Braziliaanse selectie in Teresopolis. Dat meldde Rodrigo Paiva, persverantwoordelijke van de ploeg, woensdag.

De 22-jarige flankaanvaller zal zich donderdag of vrijdag bij de selectie voegen. Zaterdag speelt de Selecao in Brasilia de kleine finale tegen de verliezer van de halve finale tussen Nederland en Argentinië. ’Het gaat al beter met Neymar en hij heeft ons laten weten dat hij ons wil steunen tijdens de wedstrijd van zaterdag’, aldus Paiva.

De speler van FC Barcelona liep in de met 2-1 gewonnen kwartfinale tegen Colombia een gebroken rugwervel op. Enkele minuten voor affluiten kreeg het toptalent de knie van Colombia-verdediger Juan Zuniga in de rug. Bij de 1-7 verloren halve finale tegen Duitsland was Neymar niet aanwezig in het stadion. Toch was hij er een beetje bij aan de aftrap. Bij het volkslied droegen doelman Julio Cesar en kapitein David Luiz een truitje met zijn rugnummer 10 tussen zich in.