Ludo Philippaerts voor onbepaalde tijd out
Foto: IMAGEGLOBE

Twee weken nadat hij een zware val maakte tijdens de jumping van Fontainebleau heeft Ludo Philippaerts beslist voor onbepaalde tijd de competitie stop te zetten en toppaard Challenge van den Begijnakker te laten berijden door zoon Nicola.

Aanvankelijk bleek Ludo Philippaerts weinig hinder te ondervinden van de zware val, die hij in Fontainebleau maakte en hem even buiten bewustzijn hield. Vorige week tijdens de jumping van Bergen voelde hij toch nog pijn en dat deed hem dinsdag beslissen om voorlopig geen wedstrijden meer te springen.

Hij stelt de 12-jarige ruin Challenge van den Begijnakker al die tijd ter beschikking van zoon Nicola, omdat die de 11-jarige merrie Donatella-N en en de 9-jarige Bisquet Balou C, die beiden licht geblesseerd zijn, voorlopig moet missen.

Nicola Philippaerts zet Challenge vd Begijnakker vrijdag en zaterdag al in op de elfde manche van de Global Champions Tour in het Portugese Estoril. Broer Olivier komt in actie op de jumping van Falsterbö in Zweden, die donderdag begint.