Pretpark Walibi gesloten door aanhoudend regenweer
Foto: BELGA

Pretpark Walibi in Waver is woensdagmiddag voor het eerst in zijn bestaan gesloten door het aanhoudende regenweer. ‘We vonden dat de bezoekers bij dit weer niet genoeg konden genieten van hun ervaring in ons park, dus hebben we iedereen om 14u gevraagd het park te verlaten’, aldus woordvoerder Dominique Fallon. Een trieste primeur, maar het regenweer was dan ook uitzonderlijk.

Wie woensdag dacht om een dagje naar het pretpark te gaan met zijn kinderen, was er aan voor de moeite. Het regende een hele dag onophoudelijk in Vlaanderen en wie zich buiten waagde was al snel druipnat. Pretpark Walibi in Waver besliste daarom om de deuren te sluiten. Een maatregel die nog nooit eerder werd genomen, zegt woordvoerder Dominique Fallon aan RTL. ‘Normaal gezien regent het twee of drie uur en is het dan ook een periode droog. Maar nu bleef het onophoudelijk regenen, waardoor we oordeelden dat de bezoekers niet voldoende konden genieten van hun ervaring in ons pretpark. Om 14u hebben we iedereen daarom gevraagd om het park te verlaten.’

Een veiligheidsmaatregel was het echter niet: alle attracties kunnen ook bij regenweer gebruikt worden. ‘Het ging ons enkel om het welzijn van de bezoekers’, aldus nog Fallon. De aanwezige pretparkgangers kregen een ticket om terug te komen op een dag naar keuze en wie dat wilde was ook welkom voor een warme middag in Aqualibi. Voor de volgende dagen is er geen sluiting voorzien.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig