Sziget-festival richting recordaantal bezoekers
Foto: EPA

Het ziet ernaar uit dat het Sziget-muziekfestival in Hongarije voor het eerst op voorhand uitverkocht raakt. ‘Al meer dan 80 procent van de festival passes is verkocht’, meldt het festival in een persbericht. Vanuit België en Nederland blijft de ticketverkoop min of meer gelijk aan vorig jaar.

Het Sziget-festival in de buurt van het Hongaarse Boedapest vindt plaats van 11 tot en met 18 augustus. Op de affiche staan onder meer Queens Of The Stone Age, The Prodigy, Placebo, Stromae, Lily Allen, Jake Bugg, Bastille en Miles Kane.

De ticketverkoop voor het festival verloopt vlot. ‘Er zijn nu al meer festivaltickets verkocht dan in het vorige jaar, terwijl er nog zes weken te gaan zijn tot het festival’, staat te lezen in een persbericht. Volgens de organisatoren ligt de ticketverkoop op recordkoers.

Veel interesse uit België

En hoewel het festival nu samenvalt met Pukkelpop in België en Lowlands in Nederland is de interesse uit België en Nederland even groot als vorig jaar. ‘In de meeste andere Europese landen is de verkoop echter flink gestegen, waardoor het festival dit jaar nog internationaler wordt dan het al was’, luidt het.

Meer informatie is terug te vinden op www.sziget.be .