Maleisisch parlementslid linkt Duitse overwinning aan Hitler

‘Goed gedaan..Bravo...Lang leve Hitler...’ Die tweet stuurde een Maleisisch parlementslid de wereld in na de overwinning van Duitsland tegen Brazilië op het WK Voetbal.

Kort na de Duitse 7-1 overwinning tegen Brazilië verstuurde Bung Moktar Radin zijn omstreden twitterbericht . Onmiddellijk volgde verontwaardigde reacties op sociale media. ‘Ongevoelig’ en ‘hersenloos’ waren slechts enkele opmerkingen. Ook de nationale kranten speelde het bericht groot uit.

De Duitse ambassadeur in Maleisië noemt het bericht onaanvaardbaar. Maar dat heeft het Maleisische parlementslid niet tot excuses gedwongen. Het was grappig bedoeld, klinkt het.

In de Maleisische krant The Star zegt Bung dat hij de prestaties van het Duitse team wou vergelijken met de manier waarop Hitler in de Tweede Wereldoorlog vocht. ‘Ik weet niet wat er soms mis is met de mensen. Hitler is een deel van de geschiedenis en het Duitse team vocht zoals hem’, zegt hij.

Volgens de krant is het niet de eerste keer dat het parlementslid in een mediastorm terechtkomt na ongepaste opmerkingen.