Brazilië-Duitsland breekt Twitter-record
Sami Khedira zorgde voor 580.166 tweets in één minuut. Foto: AFP

De 7-1 zege van Duitsland tegen Brazilië in de halve finales van het WK heeft geleid tot 35,6 miljoen tweets. Daarmee breekt de match het record van meest bediscussieerde sportwedstrijd. Ook waren nooit zoveel mensen in Duitsland aan de buis gekluisterd

Het vorige record was in handen van de 48ste Super Bowl (American football) van 2 februari 2014, die 25 miljoen tweets uitlokte.

Op dit WK was de meest becommentarieerde wedstrijd op de sociaalnetwerksite tot nu toe de achtste finale tussen Brazilië en Chili (gewonnen door de Brazilianen na strafschoppen). 16,3 miljoen mensen plaatsten toen een tweet.

Het vijfde Duitse doelpunt van dinsdag, gescoord door Sami Khedira en de vierde goal in minder dan zes minuten voor de Mannschaft, zorgde voor de meeste Twitterberichten (580.166 tweets in een minuut).

Tv-record

De match zorgde ook voor een televisierecord. Nooit eerder waren er zoveel mensen in Duitsland aan de buis gekluisterd. Maar liefst 32,57 miljoen Duitsers stemden af op de Duitse zender ZDF, goed voor een marktaandeel van 87,8 procent. Het vorige record, 31,1 miljoen kijkers, werd gevestigd tijdens de verloren halve finale tegen Spanje op het WK van 2010 in Zuid-Afrika.