De Franse communicatie- en reclamegroep Publicis Groupe heeft Cyber Media, de holdingmaatschappij van de Proximedia Groep, overgenomen.

Proximedia is een leverancier op het gebied van internetdiensten voor kmo’s in België en Nederland. Dat maakte Publicis dinsdagochtend zonder financiële details bekend.

Proximedia werd in 1998 opgericht en heeft haar hoofdzetel in Brussel. Het bedrijf was “Onderneming van het jaar 2009”. Proximedia creëert websites, bedrijfsvideo’s (via Bezoom) en doet aan Search Engine Marketing onder de merknaam BeUP. Proximedia kende een sterke groei op het gebied van digitale communicatie voor kmo’s en zelfstandigen. Met meer dan 25.000 klanten en 360 medewerkers is het bedrijf toonaangevend op de Belgische en Nederlandse markt, aldus het persbericht.

Met de overname van Proximedia wil Publicis haar groei op de markt van digitale communicatie voor kmo’s versnellen en een Europese marktleider worden. In de EU zijn er meer dan 25 miljoen kmo’s en zelfstandigen. Net als de grotere bedrijven willen deze hun marketing en communicatie digitaliseren. Hun noden zijn enorm: nog geen derde van de Europese bedrijven had in 2013 een website, luidt het.

Proximedia zal zich binnen Publicis aansluiten bij Publicis Webformance. Hierdoor ontstaat een gespecialiseerd segment, gewijd aan kmo’s, die aanwezig is in meer dan vier grote Europese markten (België, Frankrijk, Nederland, Spanje). Dit nieuwe segment heeft meer dan 45.000 klanten, 500 werknemers en zal worden geleid door Maxime Baffert, algemeen directeur van Publicis Webformance.

Publicis Groupe is aanwezig in 108 landen en stelt bijna 62.000 medewerkers te werk. Het bedrijf is vertegenwoordigd in tal van sectoren en alle specialisaties: numeriek (DigitasLBi, Razorfish, VivaKi), publiciteit (BBH, Leo Burnett, Publicis Worldwide, Saatchi & Saachi), Public Relations, institutionele en evenmentiële communicatie (MSLGROUP), aankoop van advertentieruimte, zendtijd en mediastrategie (Starcom MediaVest Group en ZenithOptimedia), communicatie in de gezondheidssector tot de levering van content met Prodigious.