Rode Duivels ontvangen door koning Filip en de fans
Bondscoach Marc Wilmots wordt door koning Filip en koningin Mathilde begroet. Foto: belga

De Rode Duivels zijn rond 17 uur door koning Filip ontvangen op het koninklijk paleis in Brussel. Een voor een mochten ze een praatje maken met de koning en koningin Mathilde. Nadien werden de spelers op het Paleizenplein begroet door een duizendtal supporters. 'Jullie zijn de beste supporters ter wereld', klonk het.

Rond 15 uur zijn de Rode Duivels, na de uitschakeling op het WK in Brazilië in de kwartfinale, op de luchthaven van Zaventem geland. 

Het vliegtuig werd meteen na de landing gedoopt door de brandweer van de luchthaven, waarna Vincent Kompany en co. ontvangen werden door premier Elio Di Rupo, Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport, en Bernard Gustin, ceo van Brussels Airlines.

 

Kapitein Vincent Kompany kwam als laatste uit het vliegtuig. Echt vrolijk keek hij niet, de teleurstelling is nog niet doorgeslikt. Onder begeleiding van een politie-escorte ging het daarna richting het nabijgelegen Crowne Plaza Hotel, de vaste pleisterplaats van de Rode Duivels, waar ze hun familie terugzagen. Nadien vertrok de spelersbus naar het koninklijk paleis in Brussel voor een ontmoeting met koning Filip en koningin Mathilde. Op weg naar het centrum werd de spelersbus begroet door talloze claxonnerende auto's.

In het koninklijk paleis in Brussel werden de spelers opgewacht door koning Filip en koningin Mathilde. Een voor een mochten de Rode Duivels een praatje maken met het vorstenpaar. Daarna verzamelde iedereen in de tuin waar de verzamelde pers hen opwachtte voor een groepsfoto met het vorstenpaar.

Supportersfeest

Op het Paleizenplein was inmiddels een klein podium opgetrokken. De Rode Duivels kwamen om 17.30 uur kort de supporters groeten.

Verdediger Daniel Van Buyten nam als eerste het woord. 'Het stemt ons blij dat jullie hier in groten getale zijn', aldus de Bayern Münchenverdediger. 'Maar we zijn ook moe en niet helemaal voldaan. We waren graag verder in het toernooi geraakt en dus zijn we niet echt in de stemming om te feesten.'

Ook kapitein Vincent Kompany - aan de kreten van de fans te horen duidelijk de populairste Duivel - nam het woord. 'Deze WK-campagne hebben we voor jullie afgewerkt', aldus de Manchester Citykapitein. 'Toch zijn we niet helemaal tevreden. We wilden graag verder in het toernooi geraken. Maar blijf ons alvast steunen en ons aanmoedigen, want wij blijven voor altijd samen.'

Coach Marc Wilmots tot slot bedankte zijn staf. 'We hebben dit samen gedaan. 'Tous ensemble', en met een groot hart voor ons land. Het mooiste dat we konden verwezenlijken was het land op deze manier verenigen.'

Op 6 september zullen de Duivels hun fans bedanken op een fandag.