Vahid Halilhodzic stopt als Algerijns bondscoach
Foto: AFP

Vahid Halilhodzic legt zijn functie als Algerijns bondscoach neer. Dat meldt de Algerijnse voetbalbond zondag op zijn website. Het contract van de 61-jarige Bosniër liep af na het WK. Hij gaat niet in op een vraag tot verlenging.

Halilhodzic was sinds juli 2011 bondscoach van Les Fennecs en plaatste het team voor het WK in Brazilië. Daar verloor het Afrikaanse land zijn openingsmatch tegen België (1-2). Vervolgens werd met 4-2 gewonnen van Zuid-Korea en 1-1 gelijkgespeeld tegen Rusland. Zo kwalificeerde Algerije zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de achtste finales. Daarin bleek Duitsland na verlengingen met 2-1 te sterk.

Heel Algerije, inclusief president Abdelaziz Bouteflika, wilde “Coach Vahid” aan boord houden, maar tevergeefs. Op de website van de Algerijnse bond bedankt Halilhodzic het Algerijnse volk voor de steun ’vanaf de eerste dag van mijn komst’. Hij haalt ook uit naar ‘bepaalde media’ die hem en zijn familie ‘systematisch stigmatiseerden’. ‘Dat zal ik nooit vergeten en nooit goedpraten’, aldus de Bosniër. Halilhodizic gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging.