'Liverpool heeft een akkoord met Lille over Origi'
Foto: Belga
Liverpool en Lille zijn het eens geraakt over een transfer van Divock Origi. Dat meldt de BBC. Met de overgang van de 19-jarige Rode Duivel zou een transfersom van zo'n 12,5 miljoen euro gemoeid zijn. Origi keert vanavond met de Rode Duivels terug naar België en zou deze week nog samenzitten met de traditieclub uit de Liverpool.

Divock Origi is de Belgische sensatie van het afgelopen WK. De 19-jarige zoon van ex-voetballer Mike brak op het einde van het seizoen door bij de Franse topclub Lille. Daarop werd hij compleet onverwacht door Marc Wilmots geslecteerd voor de wereldbeker in Brazilië. De rest is geschiedenis. Na een goeie invalbeurt tegen Algerije, scoorde hij ook als invaller de winning goal tegen Rusland. Zaterdag werd hij de jongste speler aan de aftrap van een WK-kwartfinale sinds de Braziliaan Pelé in 1958. 

De interesse van Liverpool in Origi is niet nieuw. De Reds zien hem als één van de vervangers van de Uruguayaanse topspits Suarez als die naar FC Barcelona zou verhuizen. Marc Coucke, sinds kort hoofdsponsor van Lille, vertelde afgelopen week nog dat Origi dicht bij een tranfser naar een grote Europese club stond, 'maar dat hij volgend seizoen voor 99% zeker opnieuw aan Lille zou worden uitgeleend'. 

Nog volgens de BBC staat ook de Servische winger Lazar Markovic dicht bij een transfer naar de club van Simon Mignolet. Markovic speelt momenteel bij Benfica Lissabon en moet zo'n 30 miljoen euro kosten.