Jasper De Buyst heeft zondag op een internationale pistewedstrijd in het Poolse Pruszkow het omnium gewonnen. De 20-jarige renner van Topsport-Vlaanderen brak half mei nog zijn pols, maar blijkt intussen al weer in goede vorm te verkeren.

Bondscoach Peter Pieters toonde zich na afloop van de tweedaagse in Polen een tevreden man. Een aantal weken geleden wijzigde de UCI het reglement in het baanwielrennen. ‘Ik ben blij dat Jasper het hier goed heeft gedaan’, aldus de bondscoach. ‘Door die reglementswijziging is het omnium zwaarder geworden, maar blijkbaar kan Jasper daar goed mee om. Deze internationale wedstrijd is een goede graadmeter voor het EK voor beloften en junioren dat over twee weken in Portugal gereden wordt. Onze jongens hebben het goed gedaan. Niet alleen is er Jasper die het omnium pakt, ook Otto Vergaerde, die het onderdeel scratch won, heeft een mooie prestatie neergezet.’

Daarnaast heeft ook Keny De Ketele met een derde plaats in de puntenkoers en een negende stek in het omnium een goede tweedaagse achter de rug. Bij de vrouwen won Nicky Degrendele de keirin. Vorig jaar behaalde ze zilver op het EK in deze discipline.