Schweinsteiger: ‘Ploeg met slimste coach wint titel’
Foto: AP

‘De ploeg met de slimste coach zal wereldkampioen worden.’ Dat voorspelt althans de Duitse vicekapitein Bastian Schweinsteiger twee dagen voor de halve finale van het WK tegen Brazilië.

‘Met bondscoach Scolari en technisch directeur Parreira heeft Brazilië twee ervaren trainers die al eens wereldkampioen werden’, zei de 29-jarige middenvelder zondag op de persconferentie in Santo André. ‘Ik denk dat de ploeg die het WK wint, de ploeg wordt met de slimste coach.’

De Braziliaanse ploeg heeft volgens ‘Schweini’ individueel ‘zeer sterke spelers’, maar de grootste troef van de Seleçao is, vanwege hun ervaring, de technische staf.

Impliceert dit dat er ook ‘domme’ coaches zijn in de halve finales? ‘Ik ken ze niet allemaal erg goed’, lachte Schweinsteiger. ‘Die van Nederland wel. Die ken ik héél goed en hij is héél intelligent’, verwijst de Duitser naar Louis van Gaal, met wie hij samenwerkte bij Bayern München.

Het uitvallen van Neymar bij Brazilië betreurt Schweinsteiger. ‘Wij vinden het allemaal heel erg. Topspelers moeten op het veld staan.’