’Van Buyten is een voorbeeld voor alle jonge spelers’
Foto: Photo News

Bondscoach Marc Wilmots en kapitein Vincent Kompany hebben zondag op hun afsluitende persconferentie in het spelersresort in Mogi das Cruzes met lof gezwaaid naar Daniel Van Buyten. ‘Big Dan’ was op zijn 36e de enige veldspeler die alle WK-minuten volmaakte voor de Duivels en speelde een erg sterke Wereldbeker.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Daniel heeft echt indruk gemaakt op iedereen. Hier op dit WK had hij een erg belangrijke rol, zowel op het veld als ernaast. Hij verdiende echt een WK als dit’, klonk het bij de kapitein.

Van Buyten speelde zaterdag tegen Argentinië in principe zijn allerlaatste WK-partij. Het in nog onduidelijk hoe zijn toekomst er zal uitzien, die gaat hij nu rustig met zijn familie bespreken.

‘Daniel heeft de voorbije jaren veel over zijn hoofd gekregen, ook bij de nationale ploeg. Nu levert hij hier in Brazilië een topprestatie en dat verdient hij ook”, oordeelde ook Wilmots. “Hij is het perfecte voorbeeld van professionaliteit. Als alle jonge spelers een voorbeeld aan hem zouden nemen, ziet de toekomst van de Rode Duivels er mooier uit.’