Nick Nuyens was een aandachtige toeschouwer tijdens de tweede rit tussen York en Sheffield. Op de Midhopestones Hill nam zijn ploeg Garmin het heft in handen, maar Slagter en Talinsky konden geen hoofdrol spelen in de slotfase. Greg Van Avermaet (BMC) was er dicht bij, maar moest zijn meerdere erkennen in Nibali. 'Jammer dat Greg net niet wint vandaag. Ik denk dat een kleine aarzeling hem de ritzege kost vandaag', denkt Nuyens.

Tour de France op Sportwereld.be

'Toen Van Avermaet achter Fuglsang aan ging, zag ik een kleine aarzeling bij hem. Jammer, want hij heeft nochtans een goede sprint in de benen. In die fractie van een seconde geeft hij de overwinning weg, want op datzelfde moment reageert Jurgen Van den Broeck vanuit de achtergrond', analyseert Nuyens.

Recht uit het hart

'Je kan natuurlijk niet op iedereen en alles dat beweegt, springen. Daarvoor was er iets te veel volk in de kopgroep. De samenstelling zat wel goed. Hij heeft gegokt en verloren, en heeft ook geen geluk dat Van den Broeck achter hem gaat', stelt de renner van Garmin. 'Natuurlijk wordt zoiets in België meteen opgemerkt, een landgenoot die achter een andere Belg aan gaat, maar dat is nu eeenmaal het wielrennen. Beide renners rijden voor andere werkgevers. De reactie van Van Avermaet na de wedstrijd kwam ook recht uit het hart, dat zegt genoeg. Hij neemt Jurgen sowieso niets kwalijk', meent Nuyens.

'Nu moet Van Avermaet zich richten op de rit naar Arenberg, komende woensdag. De ritten van morgen en overmorgen zijn namelijk voer voor de sprinters', geeft Nuyens raad. 'Woensdag zal Van Avermaet wel moeten rekening houden met Fabian Cancellara. De Zwitser toonde gisteren al dat hij goed was, en op kasseien kan hij natuurlijk perfect rijden. Cancellara weet van zichzelf dat hij dat kan, en dat die rit iets voor hem is.'

Cruciale rit

'Woensdag is trouwens een cruciale rit voor heel wat ploegen. Op de kasseien kan je de Tour niet winnen, maar natuurlijk zomaar verliezen. Je kan er nu al van uit dat er valpartijen zullen volgen. Er zijn ook nog heel wat ploegen die zich nog niet konden tonen, dus dat zal ook meespelen. Joaquim Rodriguez heeft zich ook nog helemaal niet getoond, ook vandaag kwam hij weer ruim na de kopgroep aan. Die jongen kent echt een rampjaar, en heeft nu ook al twee ritten op rij het geluk niet mee in deze Tour.'