Analyse. Fellaini liep het meest, De Bruyne creëerde het meest kansen
Fellaini in duel met de Argentijn Ezequiel Lavezzi Foto: Isosport

Na vijf wedstrijden zit het WK erop voor de Rode Duivels, tijd om een balans op te maken van het volledige toernooi van de Belgen. Welke spelers hebben het meest gespeeld? Wie creëerde het meest kansen?

Marouane Fellaini is alvast de grootste kilometervreter van de nationale ploeg, hij liep in totaal 55 kilometer. Dat blijkt uit de Castrol-statistieken van onze Rode Duivels. Aan de andere kant is Fellaini ook de speler die het meest overtredingen beging: 19, dat is een pak meer dan de tweede in de lijst: Toby Alderweireld met 7 overtredingen.

Slechts twee Belgische spelers hebben alle minuten van het WK gespeeld: Daniël Van Buyten en Thibaut Courtois. Laurent Ciman en de twee reservedoelmannen kwamen niet in actie tijdens dit toernooi.

Wat het aantal gecreëerde kansen betreft staat Kevin De Bruyne bovenaan het lijstje, gevolgd door Eden Hazard. Origi zorgde dan weer voor het meest doelpogingen binnen kader.

In de verdediging verloor Toby Alderweireld het vaakst de bal, Kompany kon er het meest terugwinnen. En Van Buyten zorgde voor het meest reddingen.

Bekijk hieronder alle statistieken:

Klik hier voor een gedetailleerd overzicht per speler.