Braziliaanse bond wil straf voor Zuniga en intrekken kaart Silva
Foto: afp

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft de FIFA gevraagd een disciplinaire procedure te starten tegen Juan Zuniga, de Colombiaan die Neymar blesseerde. Tegelijk verzoekt de bond dat de gele kaart van Thiago Silva wordt ingetrokken, zodat de Braziliaanse aanvoerder de halve finale kan spelen.

‘De Braziliaanse federatie heeft ons gevraagd een disciplinaire procedure te starten tegen Zuniga. We wachten evenwel af met een beslissing tot alle wedstrijdelementen geanalyseerd zijn’, zegt FIFA-woordvoerder Delia Fischer zondag in Rio.

‘De CBF heeft de disciplinaire commissie tevens verzocht de gele kaart van Thiago Silva in te trekken’, vervolgde Fischer. De centrale verdediger en kapitein van de Seleçao kreeg tegen Colombia zijn tweede geel onder de neus geschoven waardoor hij automatisch geschorst is voor de halve finale van dinsdag tegen Duitsland.

Na de kwartfinale tegen Colombia (2-1) had de Braziliaanse coach Luiz Felipe Scolari al geprotesteerd tegen de beslissingen van de Spaanse scheidsrechter Velasco. ‘Ik vraag me af waarom voor de fout op Neymar geen geel wordt getrokken, maar Thiago wel wordt geboekt omdat hij voor de keeper loopt. Dit is onbegrijpelijk.’

Zuniga raakte Neymar met een kniestoot vol in de rug en brak zo een wervel van de Braziliaanse sterspeler. Die is daardoor zeker zes weken buiten strijd.