In Engeland halen de opkomende rockgoden van Royal Blood bijna net zo'n status als The Black Box Revelation bij ons. De singles van het Britse duo komen er zelfs overdag op de BBC Radio langs.

In België draait vooralsnog geen enkele zender Royal Blood. Beetje vreemd want zijn rauwe seventiessound leunt nochtans dicht aan bij radiofavorieten als The Black Keys, Queens Of The Stone Age en Triggerfinger.

Bewijsstuk 1: 'Come on over', een sudderende lap goeie ouwe hardrock, ergens tussen Led Zep en Black Sabbath. Het publiek in de stampvolle The Barn was helemaal mee. Enthousiaste jongens en meisjes klapten mee, headbangden of genoten van de verdomd catchy zangmelodieen die de massieve basgitaarriffs mooi counterden.

De in zwarte jeans en dito shirt uitgedoste knaapjes profileerden zich als twee motherfuckers from hell: bassist Mike Kerr liet zijn instrument tegelijk klinken als een gierende elektrische bluesgitaar én als een zompige, loden basgitaar. Twee kopstoten voor de prijs van één.

Drummer Ben Thatcher was de John Bonham van dienst: zijn grooves klonken log en topzwaar: krék donderslagen die gaten in de plankenvloer van The Barn sloegen.

Fors, meedogenloos, no-nonsens. Zo moet dat, zie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in