Zondag is in de Duitse stad München geloot voor de poulefase van de Eurochallenge bij de mannen, waarin drie basketclubs de Belgische eer moeten verdedigen. De Eurochallenge is na de Euroleague en Eurocup het op twee na belangrijkste Europese basketbaltoernooi voor clubs. Ook in de Eurocup voor vrouwen komen drie Belgische teams in actie.

Bij de mannen mogen Aalst, Antwerp en Bergen dit seizoen in de Eurochallenge aan de bak. Aalst werd ingedeeld in groep C met het Deense Aarhus, het Duitse Frankfurt Skyliners en het Zweedse Boras.

Bergen komt in groep E terecht met het Finse Kataja, het Franse Nanterre en het Portugese Benfica. Antwerp speelt dan weer in groep G tegen het Finse KTP Basket, het Franse Le Mans en het Italiaanse Biella. De eerste groepsmatchen staan gepland op 4 november. De beste twee van elke poule plaatsen zich voor de achtste finales.

Ook de Belgische vrouwenploegen kennen sinds zondag hun tegenstandsters, maar dan wel in de Eurocup. Landskampioen Castors Braine speelt in groep E tegen het Franse Charleville-Mézières, het Portugese Quinta dos Lombos en het Hongaarse Miskolc. De Young Cats, een selectie van jonge Vlaamse speelsters, nemen ook deel aan de Eurocup. Zij werden ingedeeld bij het Franse Nantes, het Duitse Wasserburg en het Hongaarse PEAC Pecs. De vrouwen van Namen komen dan weer in een poule terecht met het Franse Landes, en de Hongaarse clubs PINKK Pecsi en Sopron.

Nog in de Eurocup werd het Spartak Moskou van Emma Meesseman ingedeeld bij het Litouwse Klaipeda en de twee Turkse clubs Mersin en Orduspor. Ann Wauters, tegenwoordig actief bij Villeneuve d’Ascq, speelt in een poule met het Zweedse Udominate en het Hongaarse Györ.

Op zes november worden de eerste wedstrijden van de Eurocup voor vrouwen gespeeld. De eerste twee van elke poule plaatsen zich voor de achtste finales.