Cavendish heeft operatie nodig (maar wilde absoluut starten)
Foto: AFP

De Britse wielrenner Mark Cavendish zal waarschijnlijk een operatie ondergaan aan zijn rechterschouder, die zaterdag gehavend kwam uit een val in het slot van de eerste rit van de Ronde van Frankrijk. De Omega Pharma-Quick.Step-renner verscheen zondagochtend niet aan de start voor de tweede rit, zijn Tour is nu al voorbij.

 

Tour de France op Sportwereld.be

Volgens ploegdokter Helge Riepenhof is de schouder van Cavendish zwaar toegetakeld. “Toen we zaterdag de röntgenfoto’s zagen wisten we meteen dat Mark zondag niet zou starten”, aldus Riepenhof. ‘Maar hij kon dat idee nog niet accepteren. Hij vroeg ons wat hij kon doen om zondag toch aan de start te kunnen komen. We hebben de hele avond met hem gepraat.’

 

Zondagavond zal Cavendish een MRI-scan ondergaan om te zien wat de staat van zijn ligamenten is. ‘Hij zal sowieso een operatie nodig hebben, en daarna zo’n zes weken moeten revalideren’, besloot de ploegdokter, die bevestigde dat Cavendish officieel een acromioclaviculaire disjunctie heeft. In mensentaal: een ontwrichting aan de schouder en het sleutelbeen.