Jan Ullrich over ongeluk: ‘Wel dronken, geen drankprobleem’
Foto: Associated Press / Reporters

‘Ik heb geen drankprobleem’, zei de Duitse voormalige Tourwinnaar Jan Ullrich zondag in een interview met het Duitse Bild. Ullrich verwees daarmee naar het verkeersongeval dat hij op 19 mei in het Zwitserse Thurgau veroorzaakte.

Niet ver van zijn woonplaats lette Ullrich met zijn Audi A6 niet op bij een kruispunt en reed hij in op een wachtende Citroën C3. Daarna raakte hij ook nog een Alfa Romeo. Bij het ongeval raakten twee mensen gewond. Bovendien bleek Ullrich bij een ademtest 1,4 promille alcohol in het bloed te hebben. ‘Het was een grote vergissing om toen dronken achter het stuur te kruipen. Maar ik heb geen probleem en dus heb ik ook geen therapie nodig’, zei Ullrich.

Ullrich was in mei nochtans niet aan zijn proefstuk toe. In 2002 reed hij in Freiburg met zijn Porsche meerdere fietsen omver en pleegde daarop vluchtmisdrijf. Ook toen bleek hij dronken.

Jan Ullrich won de Tour in 1997. Tien jaar later zette hij een punt achter zijn carrière. In 2012 achtte het TAS hem schuldig aan dopinggebruik en werden al zijn uitslagen vanaf mei 2005 geschrapt. Vorige zomer gaf Ullrich voor het eerst toe met de beruchte dopingarts Eufemiano Fuentes te hebben samengewerkt.