Bij een zwaar ongeval op de E314 in Winksele zijn zondagochtend drie gewonden gevallen. Een wagen reed er in op de werfsignalisatie en kwam in de andere rijrichting terecht. De snelweg was verschillende uren in beide richtingen afgesloten na het ongeval, maar is intussen weer vrijgemaakt.

Rond 07.30 uur was een auto, die vanuit Brussel kwam, ingereden op de werfsignalisatie en was in de andere rijrichting terechtgekomen. De wagen kwam eerst rechts tegen de vangrails terecht, en daarna werd de wagen naar de linkerkant gekatapulteerd naar de andere rijrichting, waar het meermaals over de kop ging. Bij het ongeval vielen drie gewonden, van wie er twee in levensgevaar zijn. 'Twee van de inzittenden zijn 25, een derde 26. Uit de eerste vaststellingen van de gerechtsdeskundige blijkt dat de wagen aan te hoge snelheid reed', aldus Helene Tops van het parket van Leuven. 

'De twee passagiers van de auto zijn er erg aan toe. Ze zaten gekneld en zijn naar het ziekenhuis overgebracht’, zegtHajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.