Rode Duivels morgen rond 16 uur terug in het land
Op 10 juni begon het WK-avontuur voor de Rode Duivels. Foto: Isosport

Het WK-avontuur van de Rode Duivels zit erop. Zaterdagavond nog reisden ze vanuit Brasilia door naar Sao Paulo en hun uitvalsbasis Mogi das Cruzes. Vanavond – in principe om 20.45 uur Braziliaanse tijd, en dus 1.45 uur maandagnacht Belgische tijd – vertrekt de speciale SN2014-vlucht van Brussels Airlines met spelers, delegatie en pers naar Zaventem.

Verwacht wordt dat de vlucht, na een technische tussenstop in Senegal, zo’n veertien uur na vertrek op Zaventem aankomt. Dan hebben we het dus over kwart voor vier.

Wat festiviteiten betreft, liggen er nog verschillende scenario’s op tafel. Momenteel wordt bekeken wat en hoe alles georganiseerd kan worden.

Bondscoach Marc Wilmots liet al weten geen parade te willen. ‘En ik mag zeggen dat de spelers dat ook niet willen. We zijn nog niet voldaan en we zijn ook nog geen kampioen. Ik wil wel iets teruggeven aan de supporters en iedereen die ons zo gesteund heeft.’ Op Brussels Airport zijn er in ieder geval geen festiviteiten gepland. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) roept de supporters daarom op om maandag niet naar de luchthaven te komen om de Rode Duivels te begroeten. 

De eerstvolgende interland mét inzet, de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016 in Frankrijk, spelen de Belgen pas op dinsdag 9 september in en tegen Israël.