Bondscoach Argentinië: ‘Uitstekende wedstrijd gespeeld’
Foto: AFP

Argentinië heeft zich voor het eerst sinds 1990 geplaatst voor de laatste vier op een Wereldbeker en daar was bondscoach Alejandro Sabella bijzonder tevreden over. ‘We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en er is enorm veel blijdschap bij de spelers’, verklaarde de Argentijn na afloop van de 1-0 zege in het Estadio Nacional tegen de Rode Duivels.

Argentinië strandde de twee voorbije WK’s telkens bij de laatste acht, maar kon die klip ditmaal wel nemen. ‘Eindelijk horen we weer bij de beste vier van de wereld. Nu gaan we voor meer, want daarvoor zijn we hier. Onze minimale doelstelling, het bereiken van de halve finales, is nu al wel bereikt’, klonk het bij de Argentijnse bondscoach.

De Argentijnse journalisten waren van oordeel dat er eindelijk een evenwicht was gevonden in het elftal. Sabella bracht onder meer Lucas Biglia en Martin Demichelis voor het eerst aan de aftrap en dat loonde. ‘We speelden echt als ploeg. Ook Lionel Messi was opnieuw fantastisch. Hij kan een bal bijhouden, zorgt voor diepgang, brengt rust in de ploeg en creërt gevaar. ‘Leo’ heeft een enorme invloed op de ploeg en is beslissend.’