Courtois: 'Helaas was redding op Messi niet voldoende'
Foto: pn
Thibaut Courtois was natuurlijk vooral ontgoocheld na afloop van de wedstrijd. De Limburgse keeper kon zich wel onderscheiden op een poging van Messi, de achtste keer al dat Messi niet voorbij Courtois raakt, maar die redding mocht uiteindelijk niet baten. Het vroege doelpunt van Higuain was er teveel aan voor de Duivels en Courtois. 'Maar nu kijken we al naar het volgende grote toernooi', aldus Courtois.

'Mijn eerste gevoel is natuurlijk ontgoocheling, maar we hebben toch goed gespeeld', aldus Courtois. 'De Argentijnen begonnen beter aan de wedstrijd en domineerden in de eerste helft en benutten de ruimtes goed, maar in de tweede helft hebben we de wedstrijd overgenomen. We hebben het geprobeerd, maar onze kansen gingen er niet in. De lange ballen kwamen er ook niet voldoende uit.'

Met negen achterin

Courtois was kansloos bij het doelpunt van Higuain, na acht minuten. 'Het is jammer dat de bal net de voet van Jan (Vertonghen, nvdr.) raakt en goed in voeten komt van Higuain. Die heeft de klasse om de bal te leggen waar hij wil, in het zijnetje net buiten mijn bereik. 'De Argentijnen kunnen natuurlijk goed verdedigen. Op het einde speelden ze me negen spelers achterin, enkel Messi en Higuain dachten nog aan aanvallen. Die laatste ging er dan zelfs nog uit voor een middenvelder', herbeleeft Courtois de wedstrijd.

De keeper van Chelsea kon zich wel weer onderscheiden op een schot van Messi. De Argentijn van Barcelona kon al acht wedstrijden niet meer scoren tegen onze nationale nummer één. 'Ik mocht hem geen tijd en ruimte mocht geven, omdat hij verdedigers in zijn rug had. Ik wist dat hij ging lobben of plaatsen, dus ik zat er goed bij. Helaas was die redding niet voldoende voor een overwinning', aldus Courtois.

Nu focus op EK

'Als je achterstaat moet je de kopjes niet laten hangen. Die ene kans komt altijd nog, maar het is spijtig dat we niet konden scoren. We zijn nog jong en kijken nu al vooruit naar het volgende toernooi. Dat is nu ons doel, ons plaatsen voor het EK', liet Courtois optekenen.

Over zijn eigen toekomst bleef de doelman op de vlakte. 'Het is nu niet het moment om daarover te spreken. Ik heb nog twee jaar een contract bij Chelsea, we zien wel wat er uit de bus komt.'