Straatfeest voor Arne Quinze bij afbraak ‘The Sequence’
Foto: IMAGEGLOBE

Op zaterdag 12 juli wordt ‘The Sequence’ afgebroken, het kunstwerk van Arne Quinze aan het Vlaams Parlement. De opvallende oranjekleurige houten constructie wordt na zes jaar officieel uitgewuifd met een straatfeest.

‘The Sequence’ is een houten sculptuur van 80 meter lang en 15 meter hoog. De opvallende constructie aan de Leuvenseweg verbindt het Vlaams Parlement met het huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers.

Het kunstwerk werd geïnstalleerd naar aanleiding van het Festival van de Politiek van het Vlaams Parlement in 2008. Het was van bij de start duidelijk dat het er niet eeuwig zou staan. Dat werd ook in 2008 afgesproken tussen het parlement en de kunstenaar.

Na zes jaar is het kunstwerk deel gaan uitmaken van de omgeving rond het parlement, maar in augustus verdwijnt de oranjekleurige constructie definitief uit het straatbeeld.

Dat afscheid zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Kunstenaar Arne Quinze en het Vlaams Parlement organiseren op zaterdag 12 juli een straatfeest pal onder het kunstwerk, inclusief lichtspektakel en een uitgebreide dj-set van Lefto, gekend van onder meer Studio Brussel. Het feest start om 21 uur en de toegang is gratis.

Selfie met The Sequence

Het hout van het kunstwerk zelf zal gerecycleerd worden tot spaanplaten. Toch wil het parlement een blijvende herinnering aan ‘The Sequence’ houden door een soort digitaal monument te creëren. ‘Al wie een foto heeft, een selfie met The Sequence op de achtergrond, of een korte video waarin The Sequence figureert, mag die plaatsen op de Facebook-pagina van het Vlaams Parlement. Na de afbraak van The Sequence wordt een moodboard gecreëerd met het aangeleverde materiaal’, klinkt het.