Triggerfinger: ‘Wij willen wél spelen op Rock Werchter’
Foto: BELGA

De rockers van Triggerfinger willen wél spelen op de Main Stage van Rock Werchter tijdens de wedstrijd België-Argentinië. ‘Mario, Ruben en ik hebben nooit gevraagd om ons optreden te verzetten’, schrijft bassist Mr. Paul op Facebook.

Toen de Rode Duivels zich vorige week kwalificeerden voor de kwartfinales van het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en Rock Werchter aankondigde grote schermen te zullen installeren op de festivalweide, keken festivalgangers meteen naar de affiche van het festival. Wat zullen we moeten missen om de wedstrijd te kunnen zien, vroegen ze zich massaal af.

Het antwoord op die vraag was Triggerfinger. De Rode Duivels beginnen om 18 uur aan hun wedstrijd, Ruben Block, Mario Goossens en Mr. Paul om 18.30 uur aan hun optreden. Het management van de band liet al snel weten niet gelukkig te zijn met die planning. ‘We bespreken volop met de organisatie of ze de line-up niet kunnen wijzigen of een andere oplossing kunnen vinden’, klonk het dinsdag. Later op de dag bleek dat er geen alternatief gevonden werd: Triggerfinger moest en zou spelen tijdens België-Argentinië.

Via een post op hun Facebook-pagina ontkennen de drie bandleden van de rockband nu dat ze niet wilden spelen tijdens de wedstrijd. ‘Mario , Ruben en ik hebben nooit gevraagd om de programmatie te veranderen. Als ons management dat wel gedaan heeft, was dat ter goeder trouw en om iedereen tevreden te stellen. Naar ik vernam is er inderdaad over gepraat, maar wij begrijpen de organisatie van Werchter volledig’, schrijft bassist Mr. Paul. ‘We juichen het gebeuren toe, dit gaat de pret alleen maar vergroten.’

Ook frontman Ruben Block ontkent dat ze niet willen spelen op Rock Werchter. ‘Er zijn gesprekken geweest tussen alle betrokken partijen om die dag zo veilig mogelijk te laten verlopen. Die hebben wij niet gevoerd, noch hebben wij verzocht om op een ander tijdstip te spelen. Eerst en vooral zijn wij heel blij dat de Belgen zich geplaatst hebben voor de volgende ronde op het WK in Brazilië. De volgende wedstrijd die de heren Duivels daar spelen tegen Argentinië valt toevallig deels samen met ons concert op Rock Werchter. Wij zien daar echter geen probleem.’

De band kondigt aan op het normale uur te zullen spelen en iedereen op de hoogte te houden vann doelpunten en/of eventuele andere cruciale gebeurtenissen uit de wedstrijd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in