Doorgaans moet je model zijn om het to gezich van een modelijn te schoppen, maar niet zo bij Marc Jacobs. Voor zijn tweede lijn Marc by Marc Jacobs castte de ontwerper zijn modellen onder zijn fans op Instagram.

Bijna 70.000 kandidaten zetten hun foto op Instagram of twitter met de hashtag 'Castmemarc', waaruit eerst dertig en uiteindelijk negen modellen gekozen werden om te poseren voor de herfstcampagne van Marc by Marc Jacobs.

'Het werd een cast van dynamische en kleurrijke karakters', vertelde de ontwerper aan vaksite Women's Wear Daily. 'Casten via Instagram leek me een cool, sterk en heel hedendaags idee'. De negen modellen, die onder meer uit Australië en Zuid-Korea kwamen, werden naar New York gevlogen om er te werken met de bekende styliste Katie Grand en fotograaf David Sims.

Onder imuls van de nieuwe ontwerpers, Katie Hillier en Luella Bartley, moet het merk een nieuwe, rebelse status krijgen.  Deze campagne, waarvoor zeer bewust niet gekozen werd voor een bekend gezicht, moet daartoe bijdragen.