Werkende Belg mag na België-VS langer slapen van werkgever
Foto: vrs

Vanavond om 22 uur nemen de Rode Duivels het op tegen de Verenigde Staten. Wie de wedstrijd wil uitkijken, zal niet voor middernacht in bed liggen, zeker wanneer de Duivels winnen. Dat heel wat Belgen de dag nadien later willen beginnen werken, blijkt geen probleem te zijn voor 54 procent van de werkgevers.

Een rondvraag van NSZ bij 314 ondernemingen geeft aan dat er bij meer dan de helft van de werkgevers (54 procent) vragen van werknemers zijn binnengekomen om op woensdag later te beginnen. Werkgevers gaan hiermee akkoord op voorwaarde dat de verloren uren op een ander moment worden ingehaald.

Er zijn ook bedrijfsleiders die de WK-koorts niet merken op de werkvloer. Zij hebben de vraag om later te beginnen niet gekregen, maar toch vrezen ze doktersbriefjes te zullen krijgen voor een dag van afwezigheid. Werknemers die toch komen opdagen, krijgen van sommige werkgevers een ‘beloning’, zoals een ontbijt.

Geen enkele bedrijfsleider zal werknemers verplichten om hun uren aan te passen in functie van de prestaties van de Rode Duivels. De vraag naar andere uren moet dus van de werknemer zelf komen. Uiteraard mag elke werkgever die vraag ook afwijzen.