SHOPSPOT. Zes keer winkelen in Knokke
Charline Vandemoortele was onze gids in Knokke Foto: md
Solden! Vakantie! Tijd om naast de gekende winkels ook nieuwe boetieks te ontdekken. De Standaard Magazine bracht onlangs een uitgebreide winkelgids uit met 163 adressen in Hasselt, Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge en Knokke. Kende u deze zes winkels in kuststad Knokke al?

>> Abonnees kunnen de volledige Knokketour hier terugvinden

IRONIE

Een topadresje voor wie van accessoires met een logo houdt. De zaak bestaat vijftien jaar en heeft ronkende namen in de etalage zoals Prada, Saint Laurent, Ferragamo, Miu Miu, Santoni en Dior. Wie is hier klant? Vrouwen van 17 tot 87 jaar, zo blijkt. Meestal trouwe klanten die niet om wat extra kilometers verlegen zitten.

Kustlaan 75, 050/62.98.02, www.ironie.be

>>><<<

ADL BY BUTCH

Een Belgische boetiek met een voorkeur voor kleine modemerken uit Parijs. Cruciaal bij hier in huis wordt gehaald, is de hippe factor van de looks, al speelt ook het haalbare prijskaartje een rol. Om de drie weken zijn er nieuwe spullen te vinden. Ook in Roeselare is er een Adl by Butch.

Kustlaan 18, 0479/39.88.49, www.butchtailors.com

>>><<<

HISTOIRE DE PLAGE

Bikini’s, badpakken en shorts: het is het DNA van deze boetiek die vooral grote sier maakt in Saint-Tropez en omgeving. Wie graag voor kleur kiest en er zelfs nog frullen en extraatjes bij wil, heeft hier een ruim aanbod swimwear ter beschikking. Saskia leidt de vele pasbeurten in goeie banen.

Kustlaan 87, www.histoiredeplage.com

>>><<<

HACKETT

Jeremy Hackett, de oprichter van het gelijknamige label, zou blij zijn bij het zien van deze megastore. Veel zwart-witbeelden aan de muur, een gevoel van Britse chic (niet het minst door de ‘Aston Martin meets Hackett’-collectie) en tegelijk een sfeer die je als klant niet meteen op je stappen terug doet keren… dat moet Hackett zijn. Een plek waar je helemaal achterin mooie kostuums vindt (op maat zelfs) maar tegelijk een strandoutfit kan vinden.

Kustlaan 84, 050/345209, www.hackett.com

>>><<<

LOUIS

Avant-gardezaak van Marjan Eggers waar zowel de nieuwste collecties van Saint Laurent, Carven en Balenciaga liggen als de iconische ontwerpen van Rick Owens, Ann Demeulemeester en Maison Martin Margiela. Het kleine zusje van Louis in Antwerpen, maar zoals dat met kleine zusjes gaat: die worden steeds groter.

Antoine Bréartstraat 15, 050/60.60.48

>>><<<

MER D'OCRE

Piepklein winkeltje dat je het best als een soort bazaar binnenloopt en al snuisterend ontdekt. Armbandjes, sleutelhangers, sieraden (van Hypnochic) en zelfs parfums (van Annick Goutal) maken hier het mooie weer. Ibiza lijkt nooit veraf.

Kustlaan 38, 050/62.47.50